Een Carbon credit c.q. koolstofkrediet, is in wezen een vergunning waarmee de houder – meestal een bedrijf of organisatie – één ton koolstofdioxide (CO₂) of een equivalente hoeveelheid van een ander broeikasgas mag uitstoten. Het maakt deel uit van een bredere strategie om klimaatverandering te bestrijden door een prijs te stellen op emissies en reducties te stimuleren.

Koolstofkredieten zijn vergelijkbaar met toestemmingsbewijzen voor de uitstoot van koolstofdioxide. Elk krediet vertegenwoordigt het recht om één ton CO₂ of het equivalent daarvan in andere broeikasgassen uit te stoten. Ze maken deel uit van een bredere strategie om klimaatverandering te bestrijden door een prijs te stellen op vervuiling.

• Emissierechtensystemen: Overheden stellen een limiet in voor de totale uitstoot en geven dienovereenkomstig kredieten uit. Bedrijven die hun uitstoot verminderen, kunnen hun ongebruikte kredieten verkopen aan anderen die deze limiet overschrijden. • Vrijwillige markten: Bedrijven of particulieren kunnen credits kopen om hun CO2-voetafdruk te compenseren – vaak door projecten te financieren zoals herbebossing, hernieuwbare energie of schone kooktoestellen in ontwikkelingslanden.

• Het idee is om een ​​financiële prikkel te creëren om de uitstoot te verminderen. Maar het is niet zonder controverse – sommigen beweren dat het vervuilers te gemakkelijk vrijuit laat gaan, terwijl anderen het zien als een praktisch instrument voor de transitie.

Gecertificeerd

Naast bamboe werken we veel met andere houten materialen zoals berkenhout en beukenhout. De bossen waar onze schoolmeubels vandaan komen zijn gecertificeerd en worden duurzaam beheerd. Zo heeft de aarde voldoende tijd om zich te herstellen, en blijft de opgevangen CO₂ in het hout opgeslagen. De kunststof materialen die wij gebruiken kunnen worden gerecycled en gaan erg lang mee. Zo bieden we een garantie op de Postura+ stoel van maar liefst 20 jaar!

Rethink, recycle, repair & refurbish

We zijn ons ervan bewust dat het staal dat we aanbieden in onze schoolmeubels minder duurzaam is tijdens de productie. Daarom willen we de levensduur van ons staal zo lang mogelijk oprekken. Dit doen we door versleten tafelbladen te vervangen door nieuwe, en het stalen onderstel te voorzien van een nieuwe poedercoating. Ook vervangen we zittingen en rugleuningen van stoelen zodat de stoelen nog jaren mee kunnen. Een voorbeeld hiervan is het Christelijk Lyceum in Veenendaal, terwijl we bij de Paulusschool in Arnhem oude kasten een nieuw jasje hebben gegeven. Daarnaast kijken we hoe de ruimtes in een schoolgebouw zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingedeeld. Zo hebben we bij basisschool de Wijzer in Arnhem de trap betrokken om een creatieve leerruimte te maken voor kinderen.

Dicht bij huis

In de tussentijd zijn we actief op zoek naar innovatieve en duurzame alternatieven. Ook in deze zoektocht biedt bamboe erg veel perspectief, dus daar zetten we dan ook vol op in. Over bamboe gesproken, momenteel zijn we bezig met het op gang brengen van de bamboeproductie in Europa. Hierdoor hoeven we het niet meer aan de andere kant van de wereld te halen. Scheelt toch een heleboel kilometers waardoor er minder CO₂ wordt uitgestoten! Door bamboe dicht bij huis te produceren, zetten we in op de lokale economie, meer betrokkenheid én meer bewustwording onder burgers.

We blijven groeien!

We zijn razend enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling en waren aanwezig bij de allereerste levering in Nederland. De bamboepalen waren wel 16 meter lang! Om deze ontwikkeling kracht bij te zetten, planten we voor iedere bamboeorder een nieuwe bamboeplant. Op deze manier wordt de duurzaamheidsmissie op grote schaal voelbaar!

Mocht u ook geïnteresseerd zijn in ons bamboe avontuur, neem dan contact met ons op!

Contact